Shaman resto pve tips

Moderator: PreModerator

80
yago
< Freelaser >
Posts: 18

Shaman resto pve tips

Post#1 » 21 Apr 2011 16:22

Healing ca shaman presupune o foarte mare versabilitate datorata abilitatilor sale. Pentru gear si documentatie de baza accesati http://elitistjerks.com/f47/t99442-shaman_restoration Urmatoarele tactici si tips sunt pentru cei cu end game gear, pentru low gear aceatea difera.
Idei generale:
1. Keybind toate abilitatile inclusive trinks si alte bonusuri date de profesii.Se poate da heal si din dintr-un singur click facand keybind pe mouse cu ajutorul unor adonuri gen vuhdo. Eu prefer doar sa iau target cu mouse si heal dat din keybind de pe tastatura. Targetu prioritar de heal se poate shimba in orice secunda. Acum depinde de stilul fiecaruia si cum ai place.
2. Interfata face foarte mult, cea standard nu acopera mai deloc gama de informatii necesarii despre raid si altele. Cele mai folosite addonuri in acesta privinta sunt xpearl, bootheal, vuhdo si grid. Xperl ai cel mai simplu de configurat celelalte find un pic mai stufoase. Vuhdo are un loc aparte intre xpearl si restu enumerate mai sus in privinta dificultatii de configurare mai usor un pic, dar mai ales in primul rand singurul care arata gupul de persoane intro anumita raza si valoare a hp-lui in care chain healu poate sari find eficient( grid avand ceva asemanator dar cu un mic plugin ce trebe integrat in add si nefind la fel de efficient +problem de compabilitate)
3. Trebuie neaparat addon care sa urmareasca unele buffs cum ar fi earth shield si ff important tidal wave (recomand power aura clasic pentru tidal) . Vuhdo, grid sau healboot find si ele f bune pentru a urmari buf din raid. Recomand omincc pentru a urmari cooldown abilitatilor din bara
4. Faci cu adevarat pve, deadly boos mod nu trebuie sa lipseasca si recount( din punctul meu de vedere ai mai bun decat skada) pentru a-ti analiza performanta si descoperi minusurile.
5. Intodeauna misca camera din mouse, si asigura un zoom sufficient incat sa vezi frame-ul de raid dar si mediul inconjurator., atentia trebuie sa fie distribuita in egala masura.
6. Un macro f simplu pe care al consider f. important ai :
/target tu….
/cast riptide
Poate sa faca faca diferenta in a supravietui intr-o situatie dificila.( fail ca healer daca mori) Fal sa-ti intre in reflex, l-ai dat instant( si vezi in acelasi timp tintele prioritare din raid) sau daca aveai cooldown pe riptide
/console Sound_EnableSFX 0
/cast Nature's Swiftness
/cast Tidal Force
/console Sound_EnableSFX 1
/run UIErrorsFrame:Clear()
/cast Chain Heal(Rank 7)
Daca aveai low hp mai mult ca sigur si cei pe langa tine aveau nevoie de heal.Deasemenea nu ezita sa folosesti macro cand targetu are in jur de 5% hp.
Cele doua trebuie sa-ti fie la indemana mereu .

7. Foloseste macro pentru anunta mana tide totem gen
/y blabla
/cast mana tide totem
Pentru a te sincroniza cu alti shamy resto in caz ca mai sunt in raid. In felul acesta raidu va aveam mana tide la fiecare 2min jumate. Procentul de mana trebuie sa fie proportional cu hp bosului. Ai mai putin , cauta sa-ti reface mana. Mana potion in caz de urgenta si flashu cu sp nu trebuie sa lipseasca.Si foloseste tide de cum ai 75% mana.
In cazul in care mai multe persoane sunt afectate de poison sau boli pune cleanse totem, nu te obosi sa dai cleanse la fiecare. Vei risipi G.D important in detrimentul la heal.
8. Statusul prioritar va fi intodeauna haste, soft cap find de 1260. Puteti experimenta oricand cu valori mai mari. In privinta alegerii dintre crit si mp5 , go fara ezitare crit. Intre 50si 70% din mana return va veni datorita crit(+ ca a-ti va mari healu), datorita talentului improved water shield. In jur de 30 % din raid si restul mp5…Un mp5 in jur de 200-300 nebuffat ai suficient.


Specul care al folosesc este
http://db.ghost-net.eu/?talent#hZ0xxIZx ... IRt:0aLMcm

Gliphurile find in functie de encounter.
9 Pozitionarea in instanta ai extrem de importanta. Cunosterea tacticilor si abilitatilor folosite de bossi asigura un plus de lejeritate in heal.
10 Cauta ca totul sa fie cat mai simplu si eficient.

Healing 25 raid

Healu predominat va fi aoe. 4XT10 ai obligatoriu(sau versiunile superioare) Vei folosi combo riptide chain heal. Riptide pe tintele inzolate unde chain healu nu sare( evita pe cat posibil sa castezi chain heal pe un singur target si sa nu sara), si ch pe raid preferabil undei ai un cluster de persoane cu hp scazut. Nu insista pe earh shield, vei risipi gd important.Am testat si nu da rezultate.Singura moment cand poti folosi ai cand te misti, riptide si earth shield pe cine trebuie +verificat totemele. In urma dmg posibil sa nu mai fie. De aceea un addon care sa monitorizeze acestea ai benefic.
In caz ca ai trauma go for it. Dar pe un raid de 10 sau mai putin, arma cu haste de pvp ai mai utila. In caz ca ai doar 1 target cu hp low si 1 very low, folosesti healing wave pe cel very low. Presupunand ca ultimu spel a fost riptide sau ch, vei beneficia de bonusul de la 2xt10 si tidal wave a facut castul de hw in jur de 1.5 -+, si target cu ful hp + in caz de crit ( foarte probabil) 30% din valoarea healului se va duce la cel cu low hp. Leasser healing wave nu prea are ce cauta folosit pe 25. De aia ai f important sa momitorizezi tidal wave. Daca ai deadly boss mod te poti folosi sa te repozitionezi si sa ai buf de la 2t10 on stiind cand raidu va suferi dmg mai mare pentru un cast al ch mai rapid.


Healing 10 pers or low

Obligatoriu 2t10 si se poate insista pe itime cu haste sau 4t10. Vei folosi in egala masura ch hw si lhw. Spelul folosit find in functie de situatie. Earth shield va avea o importanta mai mare.In general aceleasi principii de mai sus.


Links la addons ultimele versiuni pentru 3.3.5

Power aura classic
http://static.curseforge.net/content/fi ... _33500.zip

Recount
http://static.wowace.com/content/files/ ... elease.zip

Deadly boss mod
http://static.curseforge.net/content/fi ... K-Mods.zip

x-pearl

http://static.wowace.com/content/files/ ... l-r412.zip

Vuhdo

http://static.curseforge.net/content/fi ... o_2_23.zip

Heal boot
http://static.curseforge.net/content/fi ... .3.5.4.zip
Omincc
http://static.curseforge.net/content/fi ... _3.0.4.zip

Miles approved!

80
Zigmund
< Eternal Legends >
Posts: 25

Re: Shaman resto pve tips

Post#2 » 29 Apr 2011 08:30

Foarte smecher postul gg

80
Ciordy
< NWA >
Posts: 166

Re: Shaman resto pve tips

Post#3 » 29 Apr 2011 20:52

1) Always start pre-casting chain heal before spike raid damage is about to be inflicted (ex. Festergut).
2) Chain Heal is your most efficient heal. Spam it. Hard.
3) Lesser Healing Wave should only be used in critical situations, after a riptide.
4) Healing Wave is used on a single target only when you are sure the target won't die before the spell goes off. Best used in 10mans, since in 25 other healers might heal the target before you do, resulting in overheal (only good use on 25 is pre-casting on a tank).
5) Riptide is the shizz, use on every opportunity.
Resto shamans best perform the role of raid healers. Paladins, for example, will f*c* you up at single target/tank healing.

Return to “Shaman”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest